အခ်ဳိရည္မ်ားကို
တစ္ေန့လွ်င္ တစ္ခြက္ခန့္ ေသာက္သံုးပါက အသက္အရြယ္ ရလာေသာအခါ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ
ျဖစ္ပြားရန္ ရာခိုင္နႈန္းမ်ား ျပားလ်က္ ရိွေၾကာင္း အေမရိကန္က်န္းမာေရး
သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
အေမရိကန္ က်န္းမာေရးသုေတ သနပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပု ခ်က္အရ တစ္ေန့လွ်င္ တစ္ခြက္ နႈန္း အခို်ရည္ေသာက္သံုးပါက တစ္ လခန့္အၾကာ၌ပင္ အဆင့္-၂ ဆီး ခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ပြားနိုင္မႈနႈန္း မ်ားလာ ေၾကာင္း ေတြ့ရိွရသည္ဟု ေဖာ္ျပ ထားသည္။
တစ္ဖန္ အခို်ပါရိွေသာ အစား အစာမ်ားနွင့္ အခ်ဳိရည္မ်ားေသာက္ သံုးျခင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခိ်န္ တိုးေစသည့္ အခ်က္တစ္ခ်က္အျဖစ္ လည္း ပါဝင္ေနေျကာင္း ေတြ့ရိွရ သည္ဆို၏။ ထိုသို့ အခို်ရည္သည္ ဆီးခို်နွင့္ အဝလြန္မႈတို့ျဖင့္ ဆက္စပ္ ေနမႈကို ျဗိတိန္၊ ဂ်ာမနီ၊ ဒိန္းမတ္၊ အီတလီ၊ စပိန္၊ ဆီြဒင္၊ ျပင္သစ္နွင့္ နယ္သာလန္တို့တြင္လည္း သုေတသန ျပဳခ်က္မ်ား၌ ေတြ့ရိွခဲ့သည္။
ထို့အတူ အမို်းသား အမို်း သမီး ၃၅၀ဝ၀ဝ ခန့္ သုေတသန ျပဳခဲ့ရာ အခို်ရည္ေသာက္သံုးမႈမ်ား သည္ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈနွင့္လည္း ဆက္စပ္လ်က္ရိွေၾကာင္း၊ ေန့စဉ္ အခ်ဳိရည္တစ္ခြက္ခန့္သာ ေသာက္ သံုးေသာ္လည္း ဆီးခို်နွင့္ အျခား ေရာဂါဆိုးမ်ား ျဖစ္ပြားနိုင္မႈနႈန္းမ်ား ေျကာင္းေတြ့ရိွခဲ့သည္ဟု သုေတသန အဖဲြ့ေခါင္းေဆာင္ ဒိုရာရိုမာဂီြရာက ေျပာၾကားသည္။
အခို်ရည္ဟုဆိုေသာ္လည္း သစ္ သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားမွာမူ ဆိုးကို်း သက္ေရာက္မႈမရိွေၾကာင္း၊ စီးပြားျဖစ္ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေနေသာ အခို်ရည္ မ်ားအား ေသာက္သံုးျခင္းသည္သာ အဝလြန္မႈနွင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ဆက္စပ္ေနောကာင္း ၄င္းက ေျပာ ၾကားသည္။
(ဘီဘီစီ)
အေမရိကန္ က်န္းမာေရးသုေတ သနပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပု ခ်က္အရ တစ္ေန့လွ်င္ တစ္ခြက္ နႈန္း အခို်ရည္ေသာက္သံုးပါက တစ္ လခန့္အၾကာ၌ပင္ အဆင့္-၂ ဆီး ခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ပြားနိုင္မႈနႈန္း မ်ားလာ ေၾကာင္း ေတြ့ရိွရသည္ဟု ေဖာ္ျပ ထားသည္။
တစ္ဖန္ အခို်ပါရိွေသာ အစား အစာမ်ားနွင့္ အခ်ဳိရည္မ်ားေသာက္ သံုးျခင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္အေလးခိ်န္ တိုးေစသည့္ အခ်က္တစ္ခ်က္အျဖစ္ လည္း ပါဝင္ေနေျကာင္း ေတြ့ရိွရ သည္ဆို၏။ ထိုသို့ အခို်ရည္သည္ ဆီးခို်နွင့္ အဝလြန္မႈတို့ျဖင့္ ဆက္စပ္ ေနမႈကို ျဗိတိန္၊ ဂ်ာမနီ၊ ဒိန္းမတ္၊ အီတလီ၊ စပိန္၊ ဆီြဒင္၊ ျပင္သစ္နွင့္ နယ္သာလန္တို့တြင္လည္း သုေတသန ျပဳခ်က္မ်ား၌ ေတြ့ရိွခဲ့သည္။
ထို့အတူ အမို်းသား အမို်း သမီး ၃၅၀ဝ၀ဝ ခန့္ သုေတသန ျပဳခဲ့ရာ အခို်ရည္ေသာက္သံုးမႈမ်ား သည္ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈနွင့္လည္း ဆက္စပ္လ်က္ရိွေၾကာင္း၊ ေန့စဉ္ အခ်ဳိရည္တစ္ခြက္ခန့္သာ ေသာက္ သံုးေသာ္လည္း ဆီးခို်နွင့္ အျခား ေရာဂါဆိုးမ်ား ျဖစ္ပြားနိုင္မႈနႈန္းမ်ား ေျကာင္းေတြ့ရိွခဲ့သည္ဟု သုေတသန အဖဲြ့ေခါင္းေဆာင္ ဒိုရာရိုမာဂီြရာက ေျပာၾကားသည္။
အခို်ရည္ဟုဆိုေသာ္လည္း သစ္ သီးေဖ်ာ္ရည္မ်ားမွာမူ ဆိုးကို်း သက္ေရာက္မႈမရိွေၾကာင္း၊ စီးပြားျဖစ္ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေနေသာ အခို်ရည္ မ်ားအား ေသာက္သံုးျခင္းသည္သာ အဝလြန္မႈနွင့္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ဆက္စပ္ေနောကာင္း ၄င္းက ေျပာ ၾကားသည္။
(ဘီဘီစီ)
Featured News:
0 comments:
Post a Comment