Wednesday 19 November 2014

ဖရဲသီးစားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြးေပါင္ခိ်န္ေလ်ာ့က်နိုင္


ဖရဲသီးစားသံုးျခင္းသည္ နွလံုးေရာဂါနွင့္ ေလသင္တုန္းျဖတ္ေရာဂါတို့တြင္ အဓိကအႏၶာရာယ္ျဖစ္သည့္ ေသြးေပါင္ ခိ်န္ကို ေလ်ာ့က်နိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာခ်က္တစ္ရပ္အရ သိရသည္။ အဆိုပါေလ့လာခ်က္တြင္ပါ၀င္သူ ေသြးတိုးေရာ ဂါရိွသည့္ ကိုးနွစ္အရြယ္လူငယ္မ်ားကို ဖရဲသီးမွထုတ္ယူရရိွသည့္ L-citrulline ဓာတ္ေျခာက္ဂရမ္ကို သီတင္းပတ္ ေျခာက္ပတ္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြးေပါင္ခိ်န္ပံုမွန္ျဖစ္လာသည္ကို ေတြ့ရိွေၾကာင္း ဖေလာ္ရီဒါျပည္နယ္တကၠသိုလ္မွ အစား အေသာက္ဆိုင္ရာသိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ေလ့လာခ်က္အသစ္တစ္ရပ္အရ သိရသည္။
ဖရဲသီးစားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုးေနခိ်န္တြင္ ေသြးလွြတ္ေၾကာမၾကီးအတြင္း ေသြးလည္ပတ္မႈကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစ သည္။ သို့ေသာ္ အျခားတစ္ဖက္တြင္လည္း က်န္းမာသန္စြမ္းသည့္ လူလတ္ပိုင္းအရြယ္ အမိ်ဳးသား၊ အမိ်ဳးသ မီးမ်ားသည္ က်န္းမာသန္စြမ္းၾကရန္ ဖရဲသီးကို စားသံုးၾကသည္။

ဖရဲသီးအလံုးၾကီးတစ္လံုးတြင္ က်န္းမာေသာသူမ်ား၏ ပံုမွန္ေသြးေပါင္ခိ်န္အတိုင္း ထိန္းညိွေပးသည့္ အမိုင္နို အက္ဆစ္၊ L-citrulline ဓာတ္တို့ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။ L-citrulline ဓာတ္သည္ ကိုယ္ခႏၶာအတြင္း၌ အျခား ေသာ အမိုင္နိုအက္ဆစ္တစ္မိ်ဳး ျဖစ္သည့္ L-citrulline  အျဖစ္သို့အသြင္ေျပာင္းသြားသည္။
သို့ေသာ္ L-citrulline ကို ျဖည့္စြက္အစားအစားအျဖစ္ စားသံုးပါက ပို့်အန္ျခင္း၊ အစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္း ေအာက္ပိုင္း ဆိုင္ရာျပႆနာမ်ားနွင့္ ၀မ္းေလွ်ာျခင္းတို့ကို ျဖစ္ေစနိုင္သည္။ အထူးသျဖင့္ ေသြးေပါင္ခိ်န္ျမင့္တက္ သူမ်ားတြင္ အျဖစ္မ်ားေၾကာင္း သိရသည္။

0 comments:

Post a Comment